Kurum Adı : SELMİNCİK İLKOKULU
WEB Adresi : http://selmincikilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Selmincik Köyü/Elbeyli/KİLİS

VİZYON
Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, örnek gösterilen bir okul olmaktır.

MİSYON
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.

BAŞARILAR
12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Töreninde ilçede düzenlenen İstiklal Marşı´nı Güzel Okuma Yarışmasında okulumuz öğrencileri 1. olmuştur.

Öğretmen Sayısı : 1
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 16
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.30 - 14.30
Derslik Sayısı : 3 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : Kullanılabilir durumda. Mevcut 1 Öğretmen kalmaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Sobalı

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine Uzaklık: 51 km İlçe Merkezine Uzaklık : 12 km uzaklıkta.
Ulaşım : Her saat başı Gaziantep´e giden servisler istenildiğinde köye giriş yapmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Selmincik Köyü Kilis´in Elbeyli İlçesine bağlı küçük ve şirin bir köydür. Köyümüzde bir cami ve sağlık evi vardır ve aktif durumdadır.Köyümüzün un değirmeni ve küçük bir bakkalı vardır. Haftanın iki günü köye manav ve market eşyaları satan arabalar gelmekte,köylünün ihtiyaçları bu şekilde sağlanmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: